Kavitasyon nedir sorusunu aslında böbrek taşı kırmak için kullanılan ses dalgaları ile yağlanma olan bölgelerdeki yağların parçalanarak bölgesel incelme sağlanan bir yöntem olarak cevaplandırabiliriz. Vücudumuzda yağlanma açısından sorunlu olan bölgelere ultrasonik ses dalgaları verilerek o bölgedeki yağ hücrelerinin parçalanmaları sağlanır, aslında bir anlamda farklı bir bölgesel zayıflama yöntemidir. kavitasyon bölgesel zayıflamaya yardımcı olmasının yanında selülit tedavisinde de kullanılan bir yöntemdir, sorunlu bölgelerdeki yağları parçalayarak yağ hücrelerini su soğutarak hücre duvarlarını bozar ve böylece açığa çıkan yağları ve yağ asitlerinin de lenfler yoluyla vücuttan atılmasını sağlar. Başka bir şekilde anlatmamız gerekirse, cilde uygulanan bu ses dalgaları yağ dokusunda bulunan hücre sıvısında ani bir şekilde basınç artışına neden olur ve bu şekilde bir köpüklenme oluşur daha sonra oluşan bu köpüklenme genişleme yaratır en sonunda da bu genişleme bir patlama yaratarak kavitasyon denilen etkiyi ortaya çıkarmış olur.
Kavitasyon Kaç Seans Uygulanmalı?
Uygulanacak bölgelerdeki yağlanma durumuna göre değişmekle birlikte genelde on gün aralıklarla dört ile sekiz seans arasında istenilen sonuçlar alınabilir. Tabi kavitasyon uygulamasının yapıldığı bu süreç boyunca nasıl olsa seanslara gidiyorum diye düşünüp diyet ve spor yapmayı da ihmal etmemek gerekir, unutmayın ki ne kativasyon nede diğer yöntemler mucize yaratmazlar, sadece sizin bölgesel olarak incelmenize ve kilo vermenize yardımcı olurlar. Kavitasyon uygulamasının ilk seansıyla beraber uygulama yapılan bölgedeki belirgin bir yumuşama hissedilir ve daha sonra bu yumuşama yerini sertleşmeye bırakır ve o bölgede küçülme meydana gelir. Tabi gözle görülür sonuçları elde etmek için en az on beş gün beklemek gerekmektedir. Uygulamadan önceki gün ve sonraki gün mutlaka günde iki buçuk litre su tüketilmesi gerekmektedir, uygulama sırasında eritilten ve parçalanan yağların vücuttan atılması için su içilmesi çok önemlidir mutlaka buna uymak gerekir. Kavitasyon uygulamasının bir seansı ortalama kırk dakika sürmektedir, ilk seans sonunda iki santimetre kadar bir incelme görülebilir ve daha sonraki seanslarda bu incelemeler devam eder.
Kimler için Uygun Değildir?
- Yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlığı olanlara,
- Diyabet hastası olanlara,
- Uygulama yapılacak bölgede yarası bulunanlara,
- Uygulama yapılacak bölgede herhangi bir metal protezi olanlara,
- Hamilelere,
- Karaciğer rahatsızlığı olanlara,
- Kalp pili taşıyanlara,
- Kronik rahatsızlığı yada akut rahatsızlığı olanlarda yapılamaz.
Kavitasyon Uygulaması Acı Verir mi?
Kavitasyon uygulaması sırasında herhangi bir acı yada ağrı hissetmezsiniz zaten en büyük avantajı da budur, seans bittikten sonra da günlük yaşantınıza geri dönebilirsiniz. Uygulama yapılan yerde herhangi bir morluk gibi sıkıntılar da meydana gelmemektedir. kavitasyon sırasında sadece vücudunuza uygulanan ses dalgalarının hafif titreşimlerini hissedersiniz ve bu titreşim seans bittikten sonra kaybolur, seans sırasında bu titreşimler sırasında hafif bir ısınma hissedilebilir fakat bu tamamen zararsızdır.
Kavitasyon Uygulamasının Yan Etkisi Var mıdır?
Kavitasyon uygulamasının herhangi ciddi bir yan etkisi yoktur, seyrek olarak mide bulantısı, susuzluk, cilt üzerinde geçici kızarıklıklar görülebilir ancak bunlar çok düşük ihtimalli yan etkilerdir. Ciddi olmayan bu yan etkiler bir yada iki süre devam edebilir, susuzluk hissini giderebilmek için seanstan sonra bol su içilebilir.
Hangi Bölgelere Uygulanabilir?
Kavitasyon vücutta en çok yağlanmanın meydana geldiği basen, bacak, bel ve göbek bölgesine uygulanabilir. Ayrıca dilerseniz Motivasyon ve Spor İkilisi Neden Önemlidir? isimli yazımızı da okuyabilirsiniz.